Intian kulttuurikeskus


> suomi :: english

:: etusivu
:: Mahatma Gandhin omaelämäkerta
-kirja

:: Buddhan elämä ja budhismi
:: Thakuri-rahasto
:: ajankohtaista
:: julkaisut
:: hoitoaineet
:: Intian osavaltiot
:: eksoottista junamatkailua
:: Fairy Queen
:: Royal Orient
:: Palace On Wheels
> vuoristojunat
:: Intia ennätyksinä
:: yhteystiedot ja palaute
:: linkit

:: vuoristojunat
matkan kesto: -
hinta: Myös rinkkamatkaajan tavoitettavissa
lisätietoja:
> Hill trains of India

Kapeilla kiskoilla puuskuttavat höyryjunat kiipeävät hitaasti ylös rinteitä eri puolilla Pohjois-Intiaa. Tunnin-kahden välein saavutaan idylliselle lumihuippujen ympäröimälle vuoristoasemalle. Ja kohta lähdetään taas "siksakkamaan" ylös päin. Viisi eri rautatieyhteyttä Pohjois-Intiassa kuljettaa ihmisiä pois paahtavasta helteestä vuoriston viileyteen.

Shimla Kalka-Shimla-rataosuus on alunperin brittien rakentama ja se johtaakin brittiläisen Intian kesäpääkaupunkiin Shimlaan, joka nykyään on Himachal Pradeshin osavaltiopääkaupunki.
96-kilometrisen rataosuuden kipuaminen kestää sitkeiltä joskin hieman hitailta höyryvetureilta kuusi tuntia. Upean luonnon lisäksi rataosuus käsittää 107 tunnelia, joista pisin on puolitoista kilometriä.

Kanchenjunga Darjeeling Himalayan Railway Länsi-Bengalissa on YK:n maailmanperintökohde. Darjeelingin asemalta, 2127 metrin korkeudesta, on huikaiseva näkymä Kanchenjungalle, maailman kolmanneksi korkeimmalle vuorenhuipulle.

Nilgiri Mountain Railway kulkee Tamil Nadun Nilgiri-vuorilla pääteasemanaan Udagamandalam (tämän kun lausut 30 kertaa puolessa minuutissa, niin Intian kulttuurikeskus tarjoaa ilmaiset kahvit!)2600 metrin korkeudessa. 33 km/h:n huippunopeudellaan puksuttava höyryjuna käyttää 46 kilometrin kokonaismatkaan aikaa neljä ja puoli tuntia.

Darjeelingin rataosuudelta Matheran Hill Railway on Mumbain miljoonakaupungin välittömässä läheisyydessä - ja on sen totaalinen vastakohta, sillä rataosuudella olisi tarjottavanaan hiljaisuutta, saasteettomuutta ja lintujen laulua! Junamatka Neralasta Matheraniin kestää vain puolitoista tuntia junalla, jota kutsutaan nimellä the Toy Train, leikkijuna. Juna liikennöi päivän valoisan ajan.

Kangra Valley railway tarjoaa Kangran laaksoon Himachal Pradeshissa, jossa löytyy nähtävää niin luonto- kulttuuri- kuin pyhäinjäännösmatkailijallekin. Pakaralihasharjoitukset hoituvat "hyötyliikuntana", koska junamatka kestää vartin vaille kymmenen tuntia.
Up you go!