Intian kulttuurikeskus


> suomi :: english

:: etusivu
:: Mahatma Gandhin omaelämäkerta
-kirja

:: Buddhan elämä ja budhismi
:: Thakuri-rahasto
:: ajankohtaista
:: julkaisut
:: hoitoaineet
:: Intian osavaltiot
:: eksoottista junamatkailua
> Fairy Queen
:: Royal Orient
:: Palace On Wheels
:: vuoristojunat
:: Intia ennätyksinä
:: yhteystiedot ja palaute
:: linkit

Fairy Queen :: Fairy Queen
matkan kesto: 2 vuorokautta
reitti: Delhi, Alwar, Delhi
hinta: 400 USD/2 päivän matka
lisätietoja:
> Luxury trains in India

Aikaansa junavanhus viettää pääosin Kansallisessa rautatiemuseossa, mutta talvisin (marras-helmikuun) on aikaa turistien "rahtaamiseen". Fairy Queenin palattua raiteille vuosikymmenten tauon jälkeen 1997, siitä tuli maailman vanhin toiminnossa oleva höyryveturi.

Alwar Pienehkö Fairy Queen tekee ikäisekseen kunnioitettavan kahden päivän matkan, joskin vain kerran kuussa, lähtö- ja pääteasemanaan New Delhi. Vierailuasemana toimii Anwar Rajasthanissa, jonne matka kestää viisi tuntia, ja josta tehdään autoilla erilaisia retkiä mm. Palace Siliserh -järvelle. Myös viidakkosafari kuuluu kokonaisohjelmaan.

Fairy Queenin matkakohteen, Alwarin, historia ulottuu vuosisatojen päähän: 1200-luvulla kaupunki oli sulttaani Bulbanin ja siis muslimihallinnon alainen. Vasta vuonna 1771 maharadja Pratap Singh palautti Alwarin hinduhallintaan. 1800-luvun aivan alkuvuosina alkoi brittien hivuttautuminen Alwariin, ja heidän valtansa kasvoi ja säilyi kaupungissa aina Intian itsenäistymiseen, vuoteen 1947, asti.
Up you go!