Intian kulttuurikeskus


> suomi :: english

:: etusivu
:: Mahatma Gandhin omaelämäkerta
-kirja

:: Buddhan elämä ja budhismi
:: Thakuri-rahasto
:: ajankohtaista
:: julkaisut
:: hoitoaineet
:: Intian osavaltiot
:: eksoottista junamatkailua
:: Fairy Queen
:: Royal Orient
> Palace On Wheels
:: vuoristojunat
:: Intia ennätyksinä
:: yhteystiedot ja palaute
:: linkit

Palace On Wheels :: Palace On Wheels
matkan kesto: 7 vuorokautta
reitti: Delhi, Jaipur, Jaiselmer, Jodhpur, Sawai Madohpur, Chittaurgarh, Udaipur, Bharatpur, Agra, Delhi
hinta: 240-485 USD/vrk
lisötietoja:
> viralliset kotisivut
> Luxury trains in India
> www.india- palaceonwheels.com

Palace On Wheel -veturi Palace On Wheels-juna on kopio eri Maharadjojen henkilökohtaisista vaunuista lisättynä nykymukavuuksilla kuten ilmastointi. 14-vaunuisen junan jokaisessa vaunussa on minibaari ja keittiö sekä kuuma ja kylmä juokseva vesi. Lisäksi junasta löytyy kaksi ravintolaa, kirjasto ja ensiapuhuone.

Luksusjuna aloitti liikennöinnin tammikuussa 1982, kun Intian hallitus ja -rautatiet sekä Rajasthanin matkailuviranomaiset halusivat tarjota uudenlaisen tavan tutustua Rajasthaniin. Vuoden 2002 huhtikuuhun mennessä 36096 turistia oli matkustanut Palace On Wheelilla 578 matkan aikana.

Bengalintiikeri Itse kulkuneuvon lisäksi myös reitti on ainutlaatuinen. Maharadjojen osavaltiossa, Rajasthanissa, on nähtävänä Intian rakennuskulttuurin upeimmat luomukset kruununaan maailman kuuluisin rakkauden osoitus Taj Mahal. Intialaiseen luontoon pääsee tutustumaan Ranthamborin kansallispuistossa ja sen bengalintiikereihin sekä Udaipurissa ja sen lukuisiin järviin.

Sisänäkymä ravintolavaunusta Palace On Wheelin vaunut - joita on todetut 14 - on sovitettu 104 matkustajalle. Jokaisessa vaunussa on pieni mutta kattava kirjasto. Ja jos koti-ikävä yllättää tai osakkeita olisi saatava myytyä,tmv., niin satelliittipuhelimella saa yhteyden minne tahansa Telluksella. Niin ikään jokaisessa vaunussa on oma henkilökuntansa - itse asiassa junassa on useimmiten enemmän henkilökuntaa kuin matkustajia, joten palvelusta ei pitäisi matkan kiikastaa.

Taj Mahal ja Jaipur
Up you go!