Intian kulttuurikeskus


> suomi :: english

:: etusivu
> Mahatma Gandhin omaelämäkerta
-kirja

:: Buddhan elämä ja budhismi
:: Thakuri-rahasto
:: ajankohtaista
:: julkaisut
:: hoitoaineet
:: Intian osavaltiot
:: eksoottista junamatkailua
:: Intia ennätyksinä
:: yhteystiedot ja palaute
:: linkitMahatma Gandhi -kirjan kansi
Mahatma Gandhi; Oma elämäkerta (Kokemukseni totuuden kanssa)
ISBN 951-95364-4-2, sidottu, kovakantinen, 410 sivua, 2003 Himalaya, 29 euroa.

Kirjoja myy Intia-Keskus, Yrjönkatu 8-10, 00120 Helsinki Tilaukset voi tehdä myös puhelimitse: 09-6803180 (toimitus postiennakkona) sekä Akateeminen ja Suomalainen Kirjakauppa ym. hyvin varustetut kirjakaupat.


Omaelämäkerrassaan Mahatma Gandhi kertoo vaiheistaan hämmentävän suorasti, avoimesti ja lämpimästi. Lapsiavioliitto, lihallinen himo ja aviolliset ongelmat välittyvät lukijalle raskaina mutta totuudenmukaisina, ja tarina yllättää uudelleen ja uudelleen suoruudellaan. Kaihtamatta inhimillisen heikkoutensa kuvausta Gandhi kertoo, kuinka joutui moneen kertaan törmäyskurssille niin Intian, Englannin kuin Etelä-Afrikankin normien ja valtaapitävien kanssa. Kieli on rikasta, kuvaus erittäin värikästä ja eteneminen johdonmukaista. Gandhi johdattaa lukijansa lempeästi mutta määrätietoisesti keskelle selkkauksia ja toisaalta rauhallisiin hetkiin hiljaisuudessa. Lukija pääsee ainutlaatuiselle matkalle sekä oikeussaleihin, ekokommuuneihin että persoonallisiin yksityiskoteihin. Kerronnan suoruus herättää kysymyksiä ja pakottaa pohtimaan nöyryyttä ja määrätietoisuutta, jotka ohjasivat Gandhin vaiherikasta, uskomatonta elämää.

Gandhi lukemassa "Nonviolence is the greatest force at the disposal of mankind. It is mightier than the mightiest weapon of destruction devised by the ingenuity of man."
Mohandas K. Gandhi on nonviolence

"Gandhi was inevitable. If humanity is to progress, Gandhi is inescapable. He lived, thought and acted, inspired by the vision of humanity evolving toward a world of peace and harmony. We may ignore Gandhi at our own risk."
Dr. Martin Luther King Jr.

"Generations to come will scarce believe that such a one as this ever in flesh and blood walked upon this earth."
Albert Einstein


Up you go!